Τι είναι αυτό το περιβόητο “Kaizen”;

Το Kaizen είναι μια φιλοσοφία, με καταγωγή στην Ιαπωνία, η οποία προσανατολίζεται στη λήψη σταδιακών μέτρων για τη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών, προϊόντων και ποιότητας. Μπορεί να οριστεί ως μια συνεχής προσπάθεια από όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού να διασφαλίσει τη συνεχή βελτίωση όλων των διαδικασιών και συστημάτων στον οργανισμό.

Βοηθά επίσης στην εξάλειψη των αποβλήτων από τον οργανισμό. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε διαδικασίες, όπως η αγορά και η εφοδιαστική, που διασχίζουν τα οργανωτικά όρια στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η διαδικασία Kaizen στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών και της ποιότητας όχι μόνο στον τομέα της μεταποίησης αλλά και σε άλλα τμήματα επίσης. Στον σημερινό κόσμο, η Kaizen έχει εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς όπως, η υγειονομική περίθαλψη, η κυβέρνηση, τα οικονομικά, το λογισμικό και αρκετοί άλλοι κλάδοι.

Πώς εφαρμόζεται το Kaizen;

Οι δραστηριότητες Kaizen εφαρμόζονται συνήθως χρησιμοποιώντας τον κύκλο Plan-Do-Check-Act (PDCA). Αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα ένας συνεχής κύκλος σε δράση για την παρακολούθηση των αλλαγών και τη συνέχιση της βελτίωσής τους.

Σχέδιο – Ορίστε το πρόβλημα και αναπτύξτε πιθανές λύσεις. Οι απαιτούμενοι στόχοι και οι διαδικασίες ορίζονται και συλλέγονται πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη του αναμενόμενου αποτελέσματος.

Εφαρμογή – Εφαρμόστε το σχέδιο και εκτελέστε τις καθορισμένες διαδικασίες. Συλλέξτε δεδομένα, εάν υπάρχουν, για χρήση στις επόμενες φάσεις.

Έλεγχος – Αξιολογήστε τα αποτελέσματα για να δείτε εάν η λύση ικανοποίησε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αναζητήστε τυχόν αποκλίσεις στις υλοποιήσεις από το πρόγραμμα. Μετατρέψτε τα δεδομένα που λαμβάνονται σε πληροφορίες.

Πράξη – Με βάση τις πληροφορίες, εάν τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με το σχέδιο, τότε λάβετε μέτρα για τη σταθεροποίηση των αλλαγών ή διαφορετικά, επαναλάβετε τον κύκλο PDCA εάν εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια άλυτα ζητήματα.

Πώς λειτουργεί το Kaizen;

Το Kaizen λειτουργεί μειώνοντας τα απόβλητα (muda) και εξαλείφοντας τις διαδικασίες εργασίας που είναι υπερβολικά δύσκολες (muri). Επιτυγχάνει όταν οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας του οργανισμού αναζητούν περιθώρια για βελτιώσεις και παρέχουν τις προτάσεις και τα σχόλιά τους με βάση την εμπειρία και τις παρατηρήσεις τους.

Γενικά, αυτές οι προτάσεις αφορούν μικρές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες που μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα στην επιχείρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να λειτουργήσει αυτό, είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι κάθε είδους προτάσεις από οποιονδήποτε είναι ευπρόσδεκτες και δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στη συμμετοχή. Αντ ‘αυτού, οι εργαζόμενοι θα ανταμειφθούν για τη συμμετοχή τους στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τα πέντε βασικά στοιχεία του Kaizen

Το Kaizen βασίζεται σε πέντε βασικά στοιχεία:

Κύκλοι ποιότητας: Ένας κύκλος ποιότητας είναι μια ομάδα ατόμων που εργάζονται στο ίδιο ή παρόμοιο έργο, τα οποία συναντώνται τακτικά για να εντοπίσουν, να αναλύσουν και να επιλύσουν ζητήματα που σχετίζονται με την εργασία, εάν υπάρχουν.

Βελτιωμένο ηθικό: Είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη μακροπρόθεσμης αποδοτικότητας και παραγωγικότητας.

Ομαδική εργασία: Ο Kaizen προσπαθεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι όλοι είναι μέρος μιας ομάδας και πρέπει να καταβάλουν συλλογικές προσπάθειες για να πετύχουν.

Προσωπική πειθαρχία: Η δέσμευση για προσωπική πειθαρχία από κάθε υπάλληλο διασφαλίζει ότι η
η ομάδα θα παραμείνει δυνατή.

Προτάσεις για βελτίωση: Η συγκέντρωση σχολίων από όλους τους υπαλλήλους διασφαλίζει ότι όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται πριν γίνουν σημαντικά τεράστια.

Διάβασε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

cookie

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Εάν προχωρήσετε, θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό.

Scroll To Top